Pastane ilaçlama kapsamında pastane gibi alanlarda karşılaşılan sorunlar çoğunlukla bu alanlardaki çalışma şartlarına ve bu tarz mekanların sahip oldukları özelliklere bağlı olarak gelişen haşere/böcek ve kemirgen sorunlarıdır. Bu gibi gıda üreten yerlerdeki en öncelikli konu hijyen meselesidir. Sağlık bakanlığının belirlediği tüm kurallar bu tarz mekanlar tamamen bağlayıcı olmakla birlikte aksi durumlarında işletmeler ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilmektedirler. Hijyen kurallarına sadık kalabilmek için öncelikli dikkat edilmesi gereken konu ortamın sürekli olarak temiz bulundurulmasıdır.
Pastane işletmelerinde hijyen standartlarını en üst seviyede tutmak için profesyonel bir ilaçlama firması olarak, ilaclama.com.tr olarak hizmetinizdeyiz.
Pastane İlaçlama Hizmetimiz:
Pastanenizin hijyen standartlarını en üst seviyede tutmak ve gıda güvenliğini sağlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Profesyonel ve güvenilir hizmetimizle size bir telefon kadar yakınız. Detaylı bilgi ve randevu için bize ulaşabilirsiniz.
Başlıklar
Temiz olmayan ortamlarda ne kadar haşere, kemirgen ve mikro organizma kontrolü yapılırsa yapılsın problemin kaynağını yok etmedikten sonra üretilen çözümler %100 etkili sonuç vermeyecektir. Pastaneler sürekli olarak gıda üretiminin yapıldığı ve bundan dolayı da üretim yapan cihazların sahip olduğu sıcaklıktan dolayı ortam ısısı sürekli olarak yüksektir.Sıcaklık etmeni su ve gıda gibi başlıklarla birleşince haşere/böcek ve kemirgenler için tam bir cazibe merkezidir.
Pastane gibi alanların mutfak kısımlarında ençok karşılaştığımız haşere türü hamam böcekleridir. Hamam böcekleri için su en önemli etmendir. Besin ve sıcaklık gibi faktörlerin de bulunduğu pastane mutfakları hamam böceği istilasının en çok karşılaşıldığı alanlardır. Gıda üretiminin bu denli yoğun yapıldığı alanlarda jel ilaçlama diye adlandırdığımız uygulama hem besinlere etki etmeyecek, hem de hamam böcekleri için kesin çözüm olacaktır.
Diğer en çok karşılaşılan sorun ise kemirgen/farelerdir. İşletmenin bulunduğu yerin konumu farelerin türü üzerinde etki etmektedir. Küçük boyutlarda olan ev fareleri ve büyük lağım fareleri en çok karşılaşılan türlerdir. Koku duyusu çok gelişmiş olan bu canlılar sürekli gıda kokularının yayılması ile kemirgenleri çekmektedir. Kemirgenlerin gıda üretilen ortamda bulunmalarına asla müsaade edilmemelidir çünkü bu canlılar ciddi oranda gıda zehirlenmelerine veya hastalık bulaşmasına sebep olabilirler.
Son olarak karşılaştığımız sorun Meyve sinekleri diye adlandırdığımız küçük ince boyutlarda olan siyah renkli sineklerdir. Organik gıdalarla beslenen bu canlılar ortalıkta açık bırakılan ürünler ve ağzı açık bırakılmış çöp alanlarında çok fazla görülürler ve bu alanlarda çok sayıda ürerler.
Pastane gibi alanlarda sağlık bakanlığı ruhsatlı yerler tarafından ilaçlama yapılması çok önemli bir konudur ve rutin olarak yapılan denetlemelerde haşere ve kemirgen mücadelesi kapsamında yapılan işlem belgesi işletmecilerden talep edilmektedir. Aynı zamanda bu tarz işletmelerin periyodik olarak koruma altına alınması gerekmektedir.
Haşere Sorununuz Mu Var?