Sizi Hemen Arayalım!
Bugün arama talebine geri dönüş yapıldı.
Tüm ilçelerde servisimiz vardır.
Türkiye'nin
1 numaralı
ilaçlama firması!
700 TL'den başlayan fiyatlarla!
sümüklü böcek ve salyangoz farkı

Sümüklü Böcek ve Salyangoz Farkı

Sümüklü böcek ve salyangoz gastropod yani yumuşakça türünün bir üyesidirler. Sınıflandırmaları itibari ile gastropod kelimesi Yunancada gastros (mide) ve podos (ayak) kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Genel olarak, gastropodlar suyu ve nemi seven canlılardır. Kuru zeminde salyangoz ve sümüklü böcekleri nerdeyse hiç göremezsiniz. Sulak alanların kenarında ve yakınında ise onları oldukça fazla görebilirsiniz.

Her iki canlıda sümüksü bir iz bırakır. Zemin boyunca hareket etmelerine izin veren madde mukustur. Her iki canlı da kuru toprakta nemini kaybedebilir ve vücutları kuruyabilir. Mukus salınımı nem kaybını önler. Bu madde aynı zamanda topraktaki keskin nesnelerin vücutlarını kesilmesini de önler.

Yumuşakçalar birbirlerine benzer canlılardır. Her ikisinin de anten benzeri yapılarının üstünde gözleri vardır. Ağızları aşağı doğrudur. Geniş, tekil, düz dipli kirpik benzeri ve mukusla yağlanmış kaslı ayakları vardır.

Sümüklü böcekler ve salyangozlar meyve ve bitki yapraklarını, köklerini ve saplarını yerler. Bu haşereler bahçeleri talan edebilirler.

 

Sümüklü BöcekSalyangoz
Sümüklü böcek adı aslında bir kabuğu, azaltılmış bir kabuğu veya küçük bir iç kabuğu olmayan herhangi bir gastropod yumuşakçasına uygulanır.

 

Gastropod yumuşakça dünyasında, salyangoz sarmal kabuğuyla dikkat çekiyor. Bu kabuk yetişkin aşamasında gelişir. Kara salyangozları, deniz salyangozları ve tatlı su salyangozları dahil olmak üzere farklı türler de vardır.
KabukSert bir dış kabuktan yoksundur. Bir iç kabuğa veya azaltılmış bir kabuğa sahip olabilirler.

 

Salyangozun içine çekilebileceği sarmal, büyük bir dış kabuğa sahiptir.

 

Boyut35 cm uzunluğa kadar büyüyebilir25 cm uzunluğa kadar büyüyebilir
Ömür1-6 yıl arası yaşayabilir.

 

Vahşi doğada 2-3 yıl, Evcil ortamda 10-15 yıl arasında

yaşayabilir

HızSümüklü böcek türüne göre değişmektedir.

 

Hızları farklı olsa da genel olarak salyangozlar saniyede bir milimetre yol alırlar.

 

DavranışDoğada gececi olarak hareket ederler. Sümüklü böcekler geceleri bitkilerle beslenirler.

 

Salyangozlar zamanlarının çoğunu yiyecek aramak için harcarlar. Kara salyangozları ya omnivordur ya da otçuldur. Birkaç tür yırtıcıdır.

 

HareketSümüklü böcekler çok yavaş hareket eder.

 

 

Onları yakından izlerken, salyangozlar birkaç ayak üzerinde hareket ediyor gibi görünebilir. Fakat gerçekte kaslarını kasarak hareket ederler.

 

ÇevreSümüklü böcekler nemli karanlık ve serin yerleri tercih eder. Gün boyunca saklanırlar ve ilkbaharda aktif hale gelirler. Bu, mevsimin başlarında bitkilere ciddi zarar verebilirler.

 

Salyangozlar kir ve toprakta, kumda, kayaların ve yaprakların altında, ağaçlarda ve su kütlelerinde yaşarlar. Kara salyangozları su altında nefes almaz ve boğulabilir.

 

 

Sümüklü Böcek ve Salyangoz Arasındaki Görünüm Farkı

Bu canlıları gördüğünüzde aralarındaki en önemli fark salyangozun gözle görülür bir kabuğa sahip olması, sümüklü böceğin ise hiç kabuğunun olmamasıdır.

Salyangozun kabuğu, bu canlının savunma amacıyla içine girmesi için yeterince büyüktür. Bazı salyangozlar geri çekildikten sonra kabuğu kapatma kapasitesine sahiptir.

Sümüklü böcek savunma mekanizması olarak kabuk veya benzeri şeylere sahip değildir.. Koruyucu bir kabuk olmadan sümüklü böceklerin dış yüzeyi kuruma riski altındadır.

Sümüklü böcek ve Salyangoz Arasındaki Hız Farkı

Salyangozlar ve sümüklü böcekler farklı hızlarda hareket eder. Genel olarak iki canlıda oldukça yavaştır. Sıradan bir salyangoz saniyede bir milimetre hıza ulaşabilir. Bu çoğu sümüklü böcekten daha hızlı olduklarını ifade eder. Fakat hiç hareket etmeyen salyangozlar da vardır. Denizin dibinde beklerle ve kendi bölgelerinde sürüklenen planktonlarla beslenirler.

Sümüklü böcek ve Salyangoz: Yaşam Alanı Farkı

Sümüklü böcekler sırtlarında kabuk olmadığı için kolayca daha küçük boşluk ve oyuklara sıkışırlar.  Ahşap tahtaları, taş levhaları ve gevşek ağaç kabuğunu kendi avantajlarına saklanmak amacıyla kullanabilirler.

Salyangozlar, özellikle doğal yırtıcılar etraftayken, kabuklarında hızla saklanırlar. Ekstra koruma için kabuğu geri çekip kapatabilen salyangozlar vardır.

Sümüklü Böcek

Ssümüklü Böcekler yumuşakçalar canlı türünün bir üyesidir. Kabuksuz salyangozlara benzerler. Bıraktıkları sümüksü salgı sebebiyle adları sümüklü böcektir. özellikle bahar aylarında en aktif olmaya başlarlar. Hme bitkileri ve bahçeleri hemde binaları bu dönemde aktif olarak istila ederler.

Bu haşere hakkında daha fazla bilgi almak için mutlaka tıklayınız: Sümüklü böcek

Salyangoz

Salyangozların en balirgin özellikleri sahip oldukları spirel şekile sahip kabuklardır. Salyangozlar kabuklarını hem savunma hemde iç organlarının barındığı ev olarak kullanmaktadırlar. İştahlı haşerelerdir. Besin bulmak amacıyla binalara ve evlere girmek isterler.

Salyangoz ve ilaçlama hizmetleri hakkında daha fazla bilgi için mutlaka tıklayınız: Salyangoz

 

Sıkça Sorulan Sorular

Salyangoz sümüklü böceğe dönüşebilir mi?

Bilim insanları 2010 yılında yaptıkları çalışmayla salyangozun kabuk oluşumu safhasını engelleyerek onları sümüklü böcek yapısında gelişimini sağladılar.

 

Sümüklü böcekler salyangozlardan daha mı kötü haşerelerdir?

Bu iki haşere grubu arasında daha iyi veya daha kötü gibi bir ayrım yapmak mümkün değildir. İki haşerede özellikle bitkiler için istilacı olabilirler.

 

Salyangoz ve sümüklü böcekler acı hissederler mi?

Sümüklü böcekler oldukça gelişmiş sinir sistemine sahiptir. Vücutlarına bir nesne saplandığında bile titrediklerini ve acı hissettiklerini görebilirsiniz. Salyangozlar ise bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda duygusal bilgiyi işleyemediğini ve bu yüzden acı çekmediklerini söylüyorlar.

 

Salyangoz zehiri ilaç olarak kullanılıyor mu?

Salyangoz zehrinde konotoksin adı verilen maddeler vardır. Bu madde kendini savunmak ve avını yakalamak amacıyla kullanılır. Bu madde farmakolojik kaynaklarda biyoaktif peptitleri içerir. Bu analejiziklerin yeni bir sınıflandırması olabileceğine inanılıyor.

 

Salyangozlar ısırırlar mı?

Evet ısırılabilirler. 14 bin adet dişleri vardır. Genel olarak Büyük ve güçlü olmadıkları bir fırçanın cilte oluşturduğu tahriş gibi bir etkisi olduğu söylenmektedir. Fakat acı verici şekilde ısırabilen vahşi salyangozlar vardır.

 

 

4.9/5 - (12 votes)



İlaçlama Fiyat Modülü
villa ilaçlama Türkiye'nin En Akıllı İlaçlama Fiyat Modülünü Hemen Dene!
parazit ilaçlama Mekan ve Haşere Türünü Seç, Kendi İndirimini Yarat!
modül indirim Özel İndirimlerle En İyi İlaçlama Fiyatını Yakala!
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli

Çalışanlarımızı önemsiyoruz. Yorum sizden bahşiş bizden.


Hizmet Değerlendirme :

Bu kısımda müşteri yorumu bulunmuyor. İlk ekleyen siz olun!
İlaçlama İkon

Haşere Sorununuz Mu Var?

En iyi Böcek İlaçlama Hizmeti İçin Hemen Bizimle İletişim Geçin!

Whatsapp Danışma