Hamam böceği dışkısı kolayca tanımlanabilir. Küçük hamam böceklerinden çıkan dışkılar, çekilmiş kahve veya karabibere benzer. Daha büyük hamamböceklerinin dışkıları siyah, silindirik görünür. Hamam böceği geniş yaşam alanları ile birçok yerde yaşamaktadır. Genel olarak karanlıkta harekete geçen hamam böceği gündüzleri duvar çatlakları, kuytu köşeler ve eşyaların arkasına saklanmaktadır. Zorlu yaşama koşullarında kolaylıkla yaşayabilen hamam böcekleri kafaları kopuk halde 1 hafta yaşayabilmektedir. Ayrıca bu dönemde üreme imkanına sahiptir. Bunun yanında hamam böceği kendi türlerinden ölen hamam böceklerin yeme özelliğine sahiptir.
Başlıklar
Fare pisliği ile hamam böceği pisliği nasıl ayırt edilir? Birçok kimse merak eder. Çoğunlukla fare dışkısıyla karıştırılan hamam böceği pisliği daha küt ve öğütülmüş karabiber tanesine benzer. Genellikler kuytu köşelerde, eşyaların arkasında yer alan hamam böceği dışkısına buralarda daha çok rastlanır. Fare pisliği hamam böceği dışkısı farkında bir diğer nokta ise farenin pisliğinde tüyler bulunmasıdır. Farenin tüylerini yalaması bu durumun ortaya çıkmasına neden olmuştur. Her iki canlının da dışkıları insan sağlığında büyük zarar veren bir durumdur. Fare ve hamam böceğinin geceleri ortaya çıkması varlıkları hakkında kesin kanı oluşturmaz. Yoğun olarak pisliklerin olması bu konuda fikir verebilir.
Evlerde banyo, mutfak, balkon yada dolap gibi birçok yerde bulunan hamam böceği hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Kanalizasyon gibi birçok yerden taşıdıkları salgı ve mikroplar temas ettikleri birçok nesneye bulaşmasına neden olur. Veba, ishal, dizanteri, cüzzam gibi hastalıkların oluşması bu böceklerin taşıdığı mikroplar yüzündendir. Bunun yanında yapılan araştırmalarda alerji ve astıma neden olduğu ortaya çıkmıştır.
Doğada yer alan iki hayvanda her türlü koşulda yaşamaya elverişlidir. Evlerde de sıkça rastlanılan her iki hayvan sağlık açısından oldukça tehlikelidir. Bu yüzden birçok insan fare ve hamam böceği varlığına dair en önemli kanıtlardan biri olan dışkılara dikkat etmektedir. Bizde yazımızda bundan hareketle fare pisliği ile hamam böceği pisliği nasıl ayırt edilir? Bu başlığı ele alacağız.
Yakından bakıldığında, ev sahibi kemirgen ve hamamböceği dışkısını kolaylıkla ayırt edebilir. Fare ve sıçan dışkıları, sivri uçlara sahiptir. Hamamböceği dışkısında sivri uçlar yoktur.
Hamamböcekleri omnivorlardır (hem etçil hem otçul). Bu haşereler hemen hemen her yerden beslenebilirler. Çöp, kanalizasyon, leş ve kırıntıların hepsi onlar için uygun yemeklerdir. Sonuç olarak, sindirim sistemleri, hastalık patojenlerini yedikleri her şeyden alabilmektedir. Bu mikroplar daha sonra hamamböceği dışkısı ile ortama bırakılırlar.
Çoğu böcek gibi, hamamböceği de hijyen ile ilgilenmez. Haşereler, yedikleri şeyin içinde veya yakınında dışkılarlar. Hamamböceği dışkıları kiler, mutfak yüzeyleri veya kapları kirlettiğinde, böceklerin tükettiği tüm bakteriler insanlara bulaşabilir. Hamamböceği Dışkısı
Hamamböceği dışkılarına ek olarak, haşerelerin vücut parçaları ve tükürükleri hassas kişilerde alerjilerin yanı sıra astım krizlerinin de tetikleyebilir. Fanlar veya havalandırma kanalları bu döküntülerin havada kalmasına neden olarak semptomların kötüleşmesine sebep olabilir.
Evinizde hamam böceği dışkısı görürseniz, etkilenen bölgeleri sabun ve ılık suyla yıkamak ve temizlemek hastalığın önlenmesine yardımcı olur ve alerjik reaksiyonları azaltabilir. Bununla birlikte, uygun koruyucu donanım olmadan temizleme de enfeksiyona neden olabilir. Mutlaka profesyonel yardım almanız gerekmektedir. Garantili hamam böceği ilaçlama hizmetlerimizden 7/24 faydalanabilirsiniz,
Hamam böceği istilasına karşı güvenli ve etkili bir çözüm için ilaclama.com.tr haşere kontrol uzmanları ile irtibata geçin.
ilaçlama türleri hakkında daha fazla bilgi almak için mutlaka okuyun: ilaçlama türleri
En çok aranan Böcek ilaçlama hizmetleri içi ana sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Hamam böceği hakkında bilgi için : hamam böceği wikipedia
Haşere Sorununuz Mu Var?