Sizi Hemen Arayalım!
Bugün arama talebine geri dönüş yapıldı.
Tüm ilçelerde servisimiz vardır.
lağım-faresi-istanbul, lağım-faresi-fiyat

LAĞIM FARESİ

LATİN ADI: Rattus norvegicus

Nasıl görünürler?

Boyut: 40 cm uzunluğa ulaşabilirler ve kuyrukları tek başına 21 cm ölçülebilir. 500 gramdan fazla ağır olabilen büyük kemirgenlerdir.

Renk: Kahverengi veya gri renkte olabilirler.

Belirgin özellikleri: Bu kemirgenler tüylü kürkle kaplıdır. Kulakları ve kuyrukları pullarla kaplıdır. Kuyrukları baş ve vücut uzunluğu toplamından daha kısadır.

Kanalizasyondaki fare sorunu dünyanın her yerinde yaşanan bir sorundur. Lağım fareleri kanalizasyon ve lağımlarda gelişirler çünkü burada yakaladıkları fırsatlar onların gelişimi için olağan üstüdür. Burada yakaladıkları en önemli gelişim fırsatı; Barınma alanı ve gıdadır.

Sıçanlar bu yeraltı kanalizasyon ve lağım hatlarında rahat gelişirler, çünkü buralar havalar soğuduğunda hem barınma alanı sağlar hem de dışarıya göre daha sıcaktır. Yazın ise dışarıdan daha serindir.

Lağım giderlerinin içinde onları rahatsız edecek veya tehdit oluşturacak diğer hayvan veya insanlar bulunmadığı için bu alanlar onlar için oldukça uygundur.

Aynı zamanda lağım ve kanalizasyon hatlarının içinde onların besin olarak faydalanabileceği birçok organik madde bulunur.

Lağım faresi mükemmel yüzücüdür. Sel veya afet dışında, kanalizasyondaki yaşam onlar için sorun oluşturmaz.

 

Lağım fareleri sürekli olarak yer altında kalmaz !

Eğer lağım fareleri yeraltında kalsaydı, sadece kanalizasyon çalışmaları yapan işçiler için sorun olurlardı ve yaşam alanlarımız da onlarla karşılaşmazdık. Onlar yeraltındaki bu yaşamı çok sevmelerine karşın bazı sebeplerle burada kalmazlar ve yerüstüne çıkarlar. Bu sebeplerden bazıları şunlardır;

  • Çok hızlı üremeleri ve artan nüfusun başka alanlara yayılmak istemesi
  • Farklı yiyecek ve barınma alanları aramak için yukarıda ki fırsatları keşfetmek istemeleri
  • Sel baskınları sırasında, kanalizasyon veya yeraltı çalışmaları sebebiyle ve İnşaat projeleri sebebiyle yeraltında yapılan çalışmalar lağım farelerinin yukarıya çıkmalarına sebep olur.

 

Lağım faresi yüzeye Kolayca Çıkar.

Onlar yüzeye çıkarken çok fazla açıklık bulurlar. Bunlar kanalizasyon gider çıkışları, binaların kanalizasyon ile bağlantı yaptıkları alanlardaki bağlantı boşlukları , çökme veya aşınma sebeiyle oluşmuş yapısal bozulmalar onların yüzeye çıkmalarında büyük kolaylık sağlayan nedenlerden bazılarıdır.

lağım-faresi, fare-ilaçlama

lağım fareleri olarak isimlendirdiğimiz kemirgenler farelerin en büyük türlerindendir. Adından da anlaşılacağı gibi şehir hayatında kendilerine kanalizasyonlar ve benzeri kapalı hijyenik olmayan alanlarda yaşam alanı kuran canlılardır. Kemirme iç güdüleri çok güçlüdür. Bundan dolayı arabalar, binalar ve evlerde  ciddi maddi hasarlara sebep olabilirler. Aynı zamanda bütün hijyen koşullarını altüst eden bu canlılar her şeyi kirletebilirler ve hastalık bulaştırabilirler.

 

 

 

Lağım Fareleri Yaşam Alanıma Nasıl Girebilir?

Lağım fareleri yaşam alanıma nasıl girebilir

Lağım fareleri, potansiyel bir giriş yolunu genişletmek için evin bazı bölümlerini kemirerek veya çoğu zaman kazarak içeri girebilirler. Kötü inşa edilmiş ve bakım gerektiren eski binalar kemirgen sorunları için daha yüksek risk altındadır.

 

Lağım faresini yaşam alanıma Ne Çeker?

Bu fareler toprak kazma ve tünel açmada başarılı hayvanlardır, bu nedenle yaşam alanlarının bulunduğu yerlere aşağıdakiler sebebiyle gelebilirler:

  • Bahçe
  • Kesilmemiş çimen
  • Kalın çalılar

 

Lağım faresi nereden gelir ?

Lağım fareleri boşluklar ve çatlaklar ile girerek evlere girerler. Sıçanlar 1 cm kadar küçük deliklere sığabilir. En yaygın girişleri şunlardır:

  • Kapılar altında boşluklar
  • Kullanım ve tesisat hatlarından delikler
  • Eski kapanmayan kapılar
  • Kötü bakımı yapılmış duvar ve temel boşluğundaki delikler

 

Lağım faresi klozetten çıkar mı ?

tuvaletten fare çıkması

Genellikle müstakil veya giriş katlı daire veya işyerlerinde karşılaşılan bir durum olup, lağım fareleri klozet ve alaturka tuvalet giderlerinde çıkabilmektedir. Su kanalları ve borular içinde çok rahat seyahat edebilen lağım fareleri evlere yada kapalı mekanlara girebilmek için iskelet sistemlerinin onlara sağladığı esnekliği kullanarak tuvalet ve banyo giderlerinden içeri girebilirler. ilaclama.com.tr olarak klozetinden, tuvaletinden fare çıkan müşterilerimize %100 Kesin ile yardımcı olduğumuz çok fazla lağım faresi ilaçlama hizmetimiz gerçekleşmiştir.

 

 

Lağım faresi İnsana Zarar Verir mi ?

Lağım faresi Hastalık
Lağım fareleri, sıçan idrarı ve dışkı yoluyla insanlara geçebilen çeşitli hastalıkların taşıyıcıları olabilir.

Lağım faresi saldırısı
Bu kemirgenler genellikle bina içlerine ciddi şekilde zarar verir:

  • Kabloları veya eşyaları kemirme
  • Gıdaları kirletme
  • Tünel ve toprak kazarak temellere verilen zararlar

 

Lağım faresi insana saldırır mı?

Lağım faresinin genellikle insanlar uyurken insanların kıkırdak bölgelerine saldırdıkları ve salgıladıkları tükürüğün uyuşturucu etkisi olduğu bilinen bir gerçektir. Lağım fareleri insan sesinden ve hareketinden rahatsız olurlar ve aynı ortamda bulunmak istemezler. Fakat kaçış alanı bırakılmaksızın sıkıştırıldıklarında insanlara saldırabilirler

 

 

Lağım farelerinin İstila belirtileri

Lağım farelerinin istilasının bazı belirtileri şunlardır:

  • Dışkılama: Bir lağım faresinin istilasının en iyi bilinen belirtilerinden biri onların dışkısıdır. Bu pislikler kapsül şeklindedir ve 18 ila 20 cm genişliğinde bir alanda sık görülür. Sık seyahat edilen kemirgen yolları boyunca dağılmış olarakda dışkı bulunabilir.
  • Kemirgen İşaretleri: Bu kemirgenlerin bir başka işareti, yiyecekler ve elektrik hatları üzerindeki kemirme izleridir .
  • Lekeler: Bir kenar boyunca uzanan kemirgenlerin neden olduğu lekeler aktiviteyi gösterebilir. Genel olarak, leke koyulaştıkça, aktivite artar.
  • Görsel Görüşler: Gün boyunca sık sık bu kemirgenlerin görülmesi büyük istilaları gösterir. Aynı zamanda bina etrafındaki açık alanlar da görülen toprağın kazılmış olması, tünel veya oyukların görülmesi bu kemirgen türünün yoğun varlığına işarettir.

 

 

Lağım Farelerinden Nasıl Kurtulurum?

Lağım farelerinden nasıl kurtulurum

Lağım farelerinin istilalarını durdurmak için:

  • Kapaklı kutular veya kaplar: Çöp kutuları güvenli bir kapağa sahip olmalı ve düzenli olarak boşaltılmalıdır. Kuş tohumu ve evcil hayvan maması da dahil olmak üzere yiyecekler, kapalı kaplarda saklanmalıdır.
  • Blok Girişleri: Özellikle kemirgenlerin en aktif olduğu zaman gece periyotlarıdır ve pencereler, kapılar kesinlikle açık bırakılmamalıdır. Kapılar, pencereler veya bacalar etrafındaki boşluklar kapalı olmalıdır.Havalandırma boşlukları haşerelerin ve kemirgenlerin direk girişini engelleyecek ızgara yüzeylerle kapalı olmalıdır.Evlere dokunan ağaç dalları kesilmelidir.
  • Gıda Kaynaklarının Azaltılması: Kuş yemliğinden düşen kuş yemlerini temizleyin. Hayvan yemlerine lağım farelerinin ulaşmadığından emin olun. Bahçenizdeki tüm evcil hayvan dışkısını çıkarın.
  • Su Kaynaklarının Azaltılması: Ev sahipleri, sıhhi tesisat sızıntılarını gidermeli, açıktaki konteynerlarda biriken su yok edilmeli, muslukların ve sulama araçlarının damlamadığından emin olunmalıdır.

 

Lağım faresi nasıl uzaklaştırılır?

Lağım farelerini ortamlardan uzaklaştırmak için :

  • Girebilecekleri tüm çatlak, kırık alanları onarmalı ve eve girişi sağlayan boru ve giderlere muhafazalı kapak takılmalıdır
  • İçeride kesinlikle gıda, çöp, kırıntı bırakılmamalıdır. Farelerin koku duyusu gelişmiş olduğundan hemen gıda kokusunu algılarlar
  • Ev, bahçe, otopark ve etraftaki dağınık alanları mutlaka düzenlenmelidir.
  • Mutlaka ortama uygun kemirgen istasyonu ve fare kovucu ekipman kurulumu profesyonel firma tarafından uygulanmalıdır. İlaclama.com.tr fare ilaçlama hizmetlerinde her zaman yardım için hazırdır.

 

Lağım faresi ilacı

Lağım faresi ilacı önlem alınacak yere göre değişmektedir. Örneğin kanalizasyon tarzı sulak alanlarda kullanılacaksa mum blok diye tabir edilen sert ve suda kolay erimeyen ilaçlar lağım faresine daha etkili olmaktadır.

Kapalı alan veya bahçe tarzı yerlerde istasyon içinde fare pastası kullanılarak ortamın emniyetine göre açık yemleme yada kemirgen istasyonu kurulumu yapılabilir.

Mutlak hijyen gereken mutfak, ambalaj, kiler gibi iç alanlarda ise canlı yakalama ekipmanları daha doğru tercih olacaktır.

Kesinlikle bu sorunlarla ve zehirle temas etmenize gerek yok, yanlış uygulamaların başka hayatlara da mal olabileceğini unutmayınız. İlaclama.com.tr Sağlık Bakanlığı Ruhsatlı olarak sizlere yardım etmeye her zaman hazırdır.

 

ilaclama.com.tr ne yapar?

ilaclama.com.tr fare ilaçlama teknisyenleri her mekanın benzersiz özellikte ve yapıda olduğu bakış açısı ile kemirgen yoğunluğunu ve türünü tespit ettikten sonra size özel çözüm önerileri sunacaklardır. fare ilaçlama teknisyenimiz tarafından sağlanacak en doğru çözüm ile bu sorundan tamamen kurtulabilirsiniz.

 

 

Lağım Faresi Nerde Yaşar?

Lağım faresi gün boyunca saklanma eğilimindedir. Yaşadıkları alandan zorla uzaklaştırılmaya çalışılmadıkça bulundukları alandan ayrılmayacaklardır.
Bu kemirgenler çeşitli insan yaşam alanlarında gelişebilirler. Aslında sadece ılıman orman bölgelerinde yaşadıklarına inanılırken, son derece uyumludurlar ve günümüzde yoğun nüfuslu şehirlerde rahatça yaşayabilirler. fare için tıklayın !
Bu kemirgenler baskın ve bağımlı üyelerle topluluk olarak yaşarlar, ancak gerçekte karıncalar gibi sosyal değiller. Kolonilerini mümkün olduğunca bir su kaynağına yakın tutarlar. Genellikle yiyecek bulmak için binalara girdikleri yerlerin altındaki yerlere yuva yaparlar. Bu fareler aşağıdaki alanlarda yaşayabilirler:

 

  • Çatı katlarında
  • Bodrumlar
  • Döşeme boşlukları
  • Ağaç kökleri yakınındaki toprak setleri
  • Aşırı büyümüş otlu alanlar
  • Kanalizasyon
  • Binaların altındaki toprak alanlar
  • Odun yığınları

 

 

Lağım Faresi Ne Yer?

Lağım fareleri omnivordur ve çeşitli gıda kaynakları ile beslenirler. Küçük balıkları ve kemirgenleri yakalayabilirler. Lağım faresi diğer farelerle benzer beslenme özelliklerine sahip olsalar da daha küçük farelerle, leşlerle, her türlü gıda artığı ve organik atık ve çöplerle beslenebilir. Boyutları itibari ile daha büyük olan bu fare türü diğer türlerden daha vahşi ve uygun ortamlarda avcı da olabilmektedir.

Bu kemirgenler aşağıdaki gıdalarla beslenmeye eğilimlidir:

  • Ölü Hayvanlar
  • Meyve
  • Taneli besinler
  • Et
  • Fındık

 

Üreme ve ömrü

Lağım fareleri 2 ila 5 ay içinde cinsel olgunluğa ulaşır ve yılın herhangi bir ayında doğum yapabilirler. Dişiler yılda 3 ila 12 yavru doğurabilirler ve bu sayı 4 ve 22 arasında da değişebilir. Yetişkinler genellikle doğal ortamda bir yıl kadar yaşayabilir.

 

 

Fare İlaçlama

Fare ilaçlama hizmetlerini %100 garantili şekilde ve kesin olarak bitirecek çözümlerle sizlere sunmaktayız. İlaclama.com.tr olarak evlerde, işyerlerinde, fabrikalarda, sitelerde her türlü fare çeşidine karşı profesyonel çözümlerimiz mevcuttur.

Fare ilaçlama hizmetlerimiz çevre güvenliği hassasiyeti gözetilerek uygulanmaktadır. İlaçlama metodu ortam türüne ve büyüklüğüne göre belirlenmektedir

Fareler ve fare ilaçlama yöntemleri hakkında detaylı bilgi için lütfen tıklayınız; Fare ilaçlama

İlaçlama Fiyat Modülü
Footer ilaçlama logo ikon Türkiye'nin En Akıllı İlaçlama Fiyat Modülünü Hemen Dene!
İlaçlama parasite Mekan ve Haşere Türünü Seç, Kendi İndirimini Yarat!
ilaçlama modül indirim Özel İndirimlerle En İyi İlaçlama Fiyatını Yakala!
Yorumlarınız Bizim İçin Kıymetli

Çalışanlarımızı önemsiyoruz. Yorum sizden bahşiş bizden.


Hizmet Değerlendirme :

Bu kısımda müşteri yorumu bulunmuyor. İlk ekleyen siz olun!
İlaçlama İkon

Haşere Sorununuz Mu Var?

En iyi Böcek İlaçlama Hizmeti İçin Hemen Bizimle İletişim Geçin!

Tıkla Ara
444 34 71
Whatsapp
Danışma
Whatsapp Danışma