Kraliçe Karıncalar , Karınca türlerinin çoğu, koloniler adı verilen büyük kooperatif gruplarında yaşayan sosyal böceklerdir. Bir kolonide iki veya daha fazla nesil üst üste gelebilir. Bu karınca kolonileri üç kasta bölünür – erkekler, işçiler ve kraliçeler ve her kast belirli görevleri yerine getirir. Yuvalarında birden fazla kraliçe bulunan karınca türlerine poligon denir. Sadece bir yumurtlayan kraliçesi olan koloniler monogon olarak bilinir.
Başlıklar
Kraliçe karıncalar ve erkekler üreme kastının bir parçasıdır. Bir koloninin en önemli üyeleridir, çünkü türlerinin hayatta kalmasını sağlarlar. Kraliçe karıncalar, türler ne olursa olsun, genellikle kolonilerinin diğer üyelerinden daha büyüktür. Kraliçe karıncaların daha kalın gövdeleri vardır ve kolayca ayırt edilirler. Kraliçe karıncaların karınları diğer karıncalarınkinden daha büyüktür ve kastlarına özgü kanat kaslarına sahiptir.
Kraliçe karıncaların yumurtalarının çoğu kanatsız, sade dişi karıncalar veya işçiler haline gelmek üzere büyür. Bazen, kanatlı erkek ve dişi karıncalar çiftleşmek üzere üretilir. Çiftleşmeden sonra erkekler ölür ve birçok türde dişiler yeni koloniler kurarak kanatlarını döker. Kraliçe karıncalar genellikle yiyecek aramazlar, ancak çürüyen uçuş kaslarındaki proteinleri bir gıda rezervi olarak kullanırlar. Bir koloninin ilk yavruları yetişkinlere dönüştüğünde, kraliçeleri için yiyecek toplarlar.
Bazı türlerde kraliçe karıncalar, on yıldan fazla yaşayabilir ve üç kastın en uzun yaşayanıdır. Bir ömür boyu binlerce yumurta üretebilirler.
Karıncalar kendi içlerinde sınıflara ayrılırlar. Karıncalar Kraliçe, işçi, asker olarak ayrılırlar. Kraliçe karıncalar koloni yönetiminden görev dağılımından ve üreme işlemini yerine getirmekten sorumludur.
Kraliçe karınca hayatta kaldığı müddetçe koloni yaşamına devam edebilir.
Karıncalar ve karınca türleri hakkında daha fazla bilgi almak için mutlaka tıklayınız: Karınca
Haşere Sorununuz Mu Var?